4 Tips voor een douchegoot renovatie in jouw badkamer!

 

1.  Kies je locatie

Je kunt jouw douchegoot tegen de muur of vrij in de vloer plaatsen. Bij een muur-installatie wordt de flens ook bevestigd aan de muurtegels. Dat wil zeggen; minder snijwerk, strakke lijnen en een hoge afvoercapaciteit. Kies je voor een vloer-installatie dan heb je meer vrijheid van plaatsing. Echter, kan de goot dan niet strak tegen de muur worden geplaatst.

2.  Selecteer een hoge kwaliteit Drain

De gemiddelde douchekop produceert zo’n 12 liter water per minuut, met een gemiddelde douche sessie van 10 minuten kan dit al oplopen tot 120 liter water. Met een groot gezin is het dan al snel van belang een betrouwbaar en duurzame douche goot aan te schaffen die voldoende afvoercapaciteit biedt.

De meeste badkamers worden om de 15-20 jaar gerenoveerd, een douchegoot moet net zo lang of zelfs langer meegaan. Onze douchegoten zijn gemaakt van hoogwaardig RVS en .

3. Installeer volgens bouwvoorschriften & regelgeving

‘Bij het selecteren van een douchegoot, zorg dat deze in overeenstemming is met de lokale bouwvoorschriften, die in de EU de EN 1253-norm is. De EN 1253 vereist dat een douchegoot een waterslot van 40 mm heeft. Bij onze producten kunt er ook vanuit gaan dat deze hiermee uitgerust zijn. 

4. Eenvoudig te installeren producten

Het installeren van een douchegoot moet eenvoudig zijn. Dit betekent dat u niet veel onderdelen moet monteren vóór de installatie. Over het algemeen geldt: hoe meer onderdelen u heeft, hoe groter de kans op fouten tijdens de montage. Zo leveren wij u de douchegoot en onderdelen overzichtelijk bij de verzending en is een deze ook van een handleiding voorzien. Wilt u weten welke onderdelen dit zijn? Kijk dan nu bijvoorbeeld naar een van onze producten op https://degoothandel.nl/products/glas-rooster-drain-ancl5 

 

Een douchegoot van DeGoothandel staat garant voor kwaliteit!