TREND: Minimalisme! Hoe doe je het?

Minimalisme in jouw badkamer

De minimalistische trend voert momenteel de boventoon in de woonwereld. Instagram, Pinterest in tijdschriften staan vol met prachtige plaatjes van strakke lijnen, lichte en eenvoudig geconstrueerde composities en vooral geen overbodige spullen.

Bouw aan jouw minimalistische badkamer met deze tips!

Deze trend wordt vooral gevoed door design uit Scandinavië die erg populair is onder veel interieurliefhebbers. In essentie gaat deze stijl over een rustige, tijdloze en ‘opgeruimde’ sfeer. 

1. Ontspullen – gooi en geef spullen weg

Less is more, zoals je weet. Bekijk wat noodzakelijk is en welke spullen weg kunnen. Ruimte creëren is de sleutel tot succes.

2. Minimalistisch wonen – minder kleur en vorm

In het minimalisme is er weinig geen plaats voor drukke prints. Blijf bij eenvoudige elementen, maar wees niet bang om verschillende vormen te combineren. Als het gaat om patronen en decoratie, is het beter om vast te houden aan lichte, neutrale kleuren zoals beige, lichtgrijs en wit.

3. Minimalistisch interieur – met planten & decoratie

Planten zijn welkom in een minimalistische interieurstijl. Ga voor eenvoudige groene planten zoals pampasgras, cactussen of vetplanten. Groen in huis brengt onder andere warmte en sfeer in het minimalistische interieurbeeld.

4. Ga slim om met opberg ruimte.

In je badkamer heb je waarschijnlijk een hoop spullen staan waar je liever niet de hele tijd tegenaan kijkt. Denk aan tandpasta, tandenborstels, shampoo's, deodorant. Creëer genoeg opbergruimte dat je deze spullen uit het zicht kan houden om een opgeruimde look te behouden. 

5. Bedenk een systeem voor je handdoeken en vuile was!

Handdoeken zijn veelal dominant aanwezig in je badkamer. Ze slingeren ofwel rond of hangen rommelig over een haak of stang, je badkamer wordt nou eenmaal veel gebruikt. Ontwikkel een systeem voor jezelf waarbij de schone handdoeken netjes opgevouwen klaarliggen en gebruikte handdoeken een vaste plek krijgen. Zo blijft je minimalistische badkamer een rustige en opgeruimde omgeving.